W dniach 25 i 26 kwietnia w kuchni warsztatowej Centrum gościliśmy uczniów Centrum Edukacji Zawodowej i Turystyki w Świnoujściu oraz Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Kamieniu Pomorskim.

Wzięli oni udział w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Celestynę Krajczyńską, trenerkę zdrowia, autorkę bloga kulinarnego www.cudacelestyny.pl, poświęconego racjonalnemu żywieniu i zdrowym słodyczom.

Celem warsztatów było zaprezentowanie młodym adeptom sztuki kulinarnej tradycyjnych słodyczy w nowej, zdrowszej odsłonie. Uczestnicy mieli okazję poszerzyć swoją wiedzę z zakresu stosowania zamienników tradycyjnego cukru i mąki w pieczeniu oraz łatwych i szybkich sposobów na zdrowe słodkości. Wśród deserów w wersji „fit” znalazły się, m.in. sernik pomarańczowy bez pszenicy i cukru, wegański deser czekoladowy z bezą bez dodatku cukru oraz bułeczki orkiszowe.

Zapraszamy do obejrzenia relacji – GALERIA