Za nami kolejna edycja warsztatów kulinarnych dla uczniów szkół o profilu gastronomicznym. 12 października w kuchni CWM Grodno gościliśmy uczniów klasy II Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych im. Stanisława Staszica w Kamieniu Pomorskim, a 25 października ich kolegów z klasy III.

Młodzi adepci sztuki kulinarnej tym razem doskonalili swoje umiejętności pod okiem Mariusza Siwaka, szefa kuchni Park Hotel w Szczecinie. Celem warsztatów było zaprezentowanie uczestnikom możliwości przyrządzania tradycyjnych dań kuchni polskiej, opartych na podstawowych produktach w nowoczesnej odsłonie. Zadaniem młodzieży było przygotowanie czterech dań, a wśród nich znalazły się przystawka na bazie wędzonego łososia, zupa – krem z pietruszki, danie główne w postaci polędwiczki wieprzowej oraz z mus z czekolady na deser.

Kolejne warsztaty odbędą się 16 listopada i 7 grudnia br.

Zapraszamy do obejrzenia relacji – GALERIA