Minął kolejny miesiąc warsztatów kulinarnych realizowanych w ramach projektu „Kuchenne rewelacje z tradycją” w naszym Centrum. Podczas zajęć uczniowie ze szkół gastronomicznych poznawali tajniki pracy nowoczesnych kucharzy. Wśród głównych tematów warsztatów w marcu znalazły się dania z wołowiny oraz dziczyzny.

Projekt „Kuchenne rewelacje z tradycją” jest realizowany w CWM Grodno od grudnia 2018. To cykl warsztatów kulinarnych skierowanych do uczniów oraz nauczycieli ze szkół zawodowych o profilu gastronomicznym z terenu województwa zachodniopomorskiego.

W ramach projektu uczniowie oraz nauczyciele biorą udział w cyklu warsztatów kulinarnych pt. „Nowoczesny kucharz”. Warsztaty są realizowane w formie zajęć teoretycznych oraz praktycznych – łącznie 14 ośmiogodzinnych spotkań w ciągu roku szkolnego. W ramach warsztatów, prowadzonych przez znanych szefów kuchni, uczestnicy poznają tajniki nowoczesnej sztuki kulinarnej.